Bijzonder transport toekomst Van der Wees

Bijzonder transport toekomst Van der Wees 1851 900 Claudine

Bijzonder transportexpert draagt bij aan toekomst duurzame energiebron

Van der Wees investeert in nieuwe truck en trailers voor vervoer windmolenvleugels

Met de aanschaf van drie nieuwe trailers en een nieuwe truck is Van der Wees helemaal klaar voor de toekomst van het zware transport. Met deze unieke trailers en truck beschikt de bijzonder transportexpert over twee complete sets voor het transporteren van windmolenvleugels. Hiermee is Van der Wees een van de grootste vleugeltransporteurs binnen Europa. Daarnaast draagt het bedrijf zo haar steentje bij aan de toekomst van een van de belangrijkste bronnen van duurzame energie: wind.

Van der Wees investeert graag in de toekomst en springt in op de huidige ontwikkelingen in de markt. Windenergie is een van de belangrijkste bronnen van duurzame energie en de huidige windmolens worden steeds groter. Tegenwoordig leveren ze wel 4 MW aan vermogen op, in plaats van 1. Dat betekent dat de wieken ook groter en zwaarder worden. Nog niet zo heel lang geleden was een windmolenwiek 39 meter, inmiddels zijn deze 65 meter lang. “Voor ons was dit een belangrijke reden om te investeren in nieuwe trailers”, aldus John Harmans, Manager Logistiek en Wegtransporten. “Op deze manier kunnen wij de markt blijven bedienen. Met de drie nieuwe trailers beschikken we nu in totaal over zes vleugeltrailers die specifiek voor dit soort transport kunnen worden ingezet”.

De trailers zijn 3-assig, driemaal uitschuifbaar, hydromechanisch gestuurd en hydraulisch geveerd. Omdat deze trailers hydromechanisch gestuurd zijn, kun je er ruim een meter mee omhoog waardoor hoge obstakels makkelijk genomen kunnen worden. Met deze extra opties kan Van der Wees ook met deze 65 meter lange transporten in de moeilijkste uithoeken van Europa blijven komen.

Trucks

Eind oktober arriveerde de laatste aanwinst van de bijzonder transport expert: een 6×4 zwaar transport truck. De 6×4 zwaar transport trucks zijn specifiek bedoeld voor de nieuwste uitschuifbare trailers van Van der Wees. De nieuwste trucks hebben tevens de nieuwe look van Van der Wees gekregen. Dit betekent meer geel, zachtere lijnen die de rondingen van de truck volgen maar met behoud van de bekende bruintinten. Deze nieuwe look en de investeringen in de toekomst passen bij de vernieuwde koers die Van der Wees sinds april dit jaar vaart.

Bron: Van der Wees (www.vanderwees.nl)